Ministar Ćorić na Wind Europe 2019 Conference & Exhibition u Bilbau

Objavljeno: 02.04.2019. 16:06 Ažurirano: 04.04.2019. 14:53

Priopćenje za javnost

U španjolskom Bilbau se od 2. do 4. travnja 2019. godine održava Wind Europe 2019 Conference & Exhibition, najveći ovogodišnji događaj u području korištenja energije vjetra.

U španjolskom Bilbau se od 2. do 4. travnja 2019. godine održava Wind Europe 2019 Conference & Exhibition, najveći ovogodišnji događaj u području korištenja energije vjetra koji okuplja više od 7 000 izaslanika i 300 govornika, a kojega je svečano otvorio španjolski kralj Filip VI. Uvodni govor održao je  i ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić kao prvi hrvatski ministar koji je sudjelovao na ovoj najznačajnijoj konferenciji posvećenoj vjetroindustriji.
Ministar Ćorić je istaknuo kako se Republika Hrvatska iz sigurnosnih razloga mora okrenuti ka diversifikaciji dobavnih pravaca svih energenata, a u proizvodnji električne energije poticati korištenje vlastitih resursa, prije svega obnovljivih izvora energije.
“Intenzivno ćemo podržavati razvoj projekata geotermalne energije, biomase i bioplina, prije svega vodeći se potrebama industrije, poljoprivrede i svih onih sektora kojima je potreban sinergijski učinak proizvodnje električne i toplinske energije na visokoučinkovit način”- rekao je Ćorić koji je sudjelovao i u panelu pod nazivom "Projects of common interest in South East Europe".
U zajedničkom izložbenom prostoru predstavljaju se hrvatske tvrtke koje posjeduju znanje i iskustvo u radu na projektima obnovljivih izvora energije, posebice vjetroelektrana, kao i tvrtke koje u Republici Hrvatskoj djeluju kroz svoje podružnice.
 

Print